Alles over MDT – Maatschappelijke deeltijd

Beste zusters,

Leuk dat jullie meedoen. In shaa Allah zullen wij een verrijkend traject tegemoet gaan met elkaar, waarbij wij veel zullen groeien, van elkaar zullen leren en iets moois voor de medemens zullen kunnen doen.

Aanmelden voor het traject kan hier  MAAR LEES EERST HET ONDERSTAANDE DOOR

Mijn naam is Nora el Azzouzi en ik begeleid het MDT project, samen met alle coaches, op basis van psychosociale ontwikkeling 🙂 Je kan hier meer over mij lezen.


Het project MDT (maatschappelijke diensttijd) wordt georganiseerd door Young Talents en stichting Altair het Vogelnest.  

Het vorige traject was deels lokaal en deels online. Gezien de moeite die het iedereen kostte om bij elkaar te komen op verschillende plekken in Nederland, willen wij deze groep vooral online doen. Op overleg met de groep zullen er ook optionele fysieke bijeenkomsten zijn. 

Bekijk onze eerste MDT ronde hier!

Wat is belangrijk om te weten over MDT? 

Het bestaat uit twee onderdelen die samen 100 uur in beslag zullen nemen. 

  1. Persoonlijke ontwikkeling: er zijn 3 trainingen, met bijbehorende oprachten die ons helpen dit doel te bereiken.
  2. De challenge, waarbij wij ons inzetten voor de maatschappij. Dit kan een persoonlijke challenge of een groeps challenge zijn. Hier kun je voorbeelden van persoonlijke challenges lezen. 
Degenen die hun 100 uren hebben voltooid krijgen een €150 cadeaubon. 100 uur klinkt misschien veel, maar alles kun je meerekenen; tijd in de groepschat, de training bekijken, de opdrachten maken, reistijd voor je challenge of naar de fysieke meetings, nabespreking met een vriendin, etc. In werkelijkheid is die 100 uur zo om 🙂 

Meedoen? 

Als je het aanmeld formulier hebt ingevuld plaatsen we iedereen in de groepschat op whatsapp. Hier zal ik de youtube link voor de training delen of de link voor de online meeting plaatsen. 

Vergoeding

Het traject wordt bekostigd door Young Talents, hiervoor dient elke deelnemer een formulier in te vullen. Daarnaast krijg je per mail een korte vragenlijst aan het begin van het traject en aan het eind: dit is om de effectiviteit van het traject te meten en wordt volledig anoniem verwerkt. 

Wil je liever vrijblijvend meedoen of val je buiten de doelgroep, dan betaal je €240.79.

De planning zal ongeveer als volgt zijn, LET OP: DEZE PLANNING STAAT NIET VAST. Wij zullen op overleg extra bijeenkomsten en praatgroepen kunnen inplannen, deze zijn online, interactief en zonder camera.

Online bijeenkomstThemaDoelDatum
Kick-off meeting KennismakingUitleg over het traject, kennismaking, vragen beantwoorden11-5
TrainingZelfbeeldPsycho-educatie, voorbereiding traject14-5
BijeenkomstZelfbeeldInzicht en ontwikkeling in identiteit18/25 – 5
trainingZelfwaardeBewustwording over de rol van emoties in de vorming van je zelfwaarde (positief / negatief)8-6
BijeenkomstZelfwaardeEmotieregulatie en ontwikkeling van emotionele intelligentie, waarbij het gevoel van zelfwaarde verhoogd. 22-6
TrainingHet systeem Inzicht in de rol die iemand draagt in het gezinssysteem en hoe deze het best te navigeren + uitgebreide Q/A 29-6
BijeenkomstEmpathieSamenkomen en integreren van voorgaande stof, groepsevaluatie13-7
Eindfeest (fysiek)ContinuiteitVooruitgang vaststellen, vierenIn overleg
Challenge In overlegAUG